Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Αντέχουμε ΒΑΣΕΙ ΑΡΧΩΝ, κα. υπουργέ της Παιδείας, των Θρησκευμάτων και της Έρευνας αλλά όχι της Οικογένειας και της Ανάπτυξης…

Θεσσαλονίκη, 1/9/2010


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Προς: κα. Άννα Διαμαντοπούλου,

υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Θέμα: «Αντέχουμε ΒΑΣΕΙ ΑΡΧΩΝ, κα. υπουργέ της Παιδείας, των Θρησκευμάτων και της Έρευνας αλλά όχι της Οικογένειας και της Ανάπτυξης…»


Αξιότιμη κα. Υπουργέ,


Είμαι 45 ετών, Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής με Master και PhD από το πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison (USA). Η σύζυγός μου είναι Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας ΠΕ19. Έχουμε δύο παιδιά, τον Λευτέρη (4 ετών) και την Έλενα (2,5 ετών).

Τα γεγονότα:

· Τον Νοέμβριο του 2009 εξαναγκάστηκα σε παραίτηση από την εταιρία στην οποία εργαζόμουν, λόγω της ευρύτερης οικονομικής κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά..

· Μετά την εκλογή της κυβέρνησής σας και ανταποκρινόμενος στην ανοιχτή πρόσκληση του υφυπουργού σας (και πανεπιστημιακού καθηγητή μου) κ. Πανάρετου, υπέβαλα το βιογραφικό μου για θέση ειδικού συμβούλου στο υπουργείο σας. Υπέθεσα ότι το Master και PhD σε κορυφαίο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο και η πολυετής εμπειρία μου σε ακαδημαϊκά και επιχειρηματικά θέματα, θα ήταν αξιοποιήσιμα από το υπουργείο σας.. Μάλλον είχατε διαφορετική άποψη.. Ούτε το ότι έχω αναπτύξει έναν αλγόριθμο που υπολογίζει την κατάταξη των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο φαίνεται ότι είναι αξιοποιήσιμο...

· Εδώ και περίπου ένα χρόνο, ξεκίνησα τη δική μου επιχείρηση, κάνοντας μέχρι σήμερα Έρευνα & Ανάπτυξη πάνω σε μια καινοτόμο ιδέα μου, επενδύοντας όλες τις οικογενειακές οικονομίες μας σ’ αυτή, δίνοντας δουλειά σε 1-2 ανθρώπους και ρίχνοντας χρήματα στην αγορά εργασίας, κάνοντας δηλ. αυτό που όλοι οι άλλοι δεν κάνουν…

· Από τον περασμένο Νοέμβριο περιμένω από τη ΓΓΕΤ την αξιολόγηση ερευνητικής πρότασης που υπέβαλα για να μπορέσει η εταιρία μου να στηρίξει την έρευνα και ανάπτυξή της. Ένα χρόνο για αξιολόγηση προτάσεων κα υπουργέ;;!.. Πόσο ακόμα ν’ αντέξουμε;..

· Η σύζυγός μου είναι εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας ΠΕ19 με οργανική στην Καλαμωτή της Χίου από το 2006, όπου και πρωτο-διορίστηκε, 20 ημέρες μετά τη γέννηση του Λευτέρη μας. Ακολούθησε η γέννηση της μικρής Έλενας (Ιαν. 2008) και μέχρι το 2009 η σύζυγός μου δεν δίδαξε στην Καλαμωτή. Το σχολικό έτος 2009-2010 πήρε απόσπαση και δίδαξε στο ΕΠΑΛ Σταυρού Θεσσαλονίκης, κάνοντας καθημερινά μια απόσταση 80+80 χλμ. Γιατί; Για περισσότερα μόρια, μήπως πάρει μετάθεση από τη Χίο νωρίτερα, γιατί προτιμάει την τάξη και την προσφορά στην Παιδεία από την απόσπαση σε ένα γραφείο, γιατί δεν ζητάμε ρουσφέτια από κανέναν (για λόγους αρχής)..

· Φέτος, απορρίψατε την αίτηση μετάθεσης της συζύγου μου (ίσως δικαιολογημένα, λόγω έλλειψης θέσεων ΠΕ19/ΠΕ20..). Στη συνέχεια απορρίψατε και την αίτηση απόσπασής της, αν και είχε κάνει αίτηση και για απόσπαση σε ΠΥΣΠΕ (για τα 800 ολοήμερα δημοτικά) και η εντολή σας ήταν να καλυφθούν οι θέσεις πρώτα με αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ αυτών που το αιτήθηκαν και στη συνέχεια από αναπληρωτές (αν δεν καλύπτονταν οι ανάγκες). Θα τηρήσετε το λόγο σας κα. υπουργέ, διορίζοντας κανέναν αναπληρωτή στα ολοήμερα, δεδομένου ότι δεν εγκρίνατε την απόσπαση της συζύγου μου σε αυτά;;..

· Σε επακόλουθη ένσταση της συζύγου μου, με συνοδευτικό 9-σέλιδο υπόμνημα στο οποίο σας ανέλυε την οικογενειακή και οικονομική μας κατάσταση, ως λόγους αναθεώρησης της απορριπτικής απόφασής σας για την απόσπαση, εισπράξαμε για δεύτερη φορά την άρνησή σας. Παρά το ότι η ΔΙΔΕ Χίου έχει υπεράριθμους Πληροφορικούς, παρά το ότι υπάρχουν ανάγκες για κάλυψη των Ολοήμερων Δημοτικών της Δυτ. Θεσσαλονίκης, παρά το ότι αποσπάστηκαν «βυσματικά» διάφοροι «αναξιοπρεπείς παρατρεχάμενοι».. Δεν δεχτήκαμε να παρακαλέσουμε κανέναν κα υπουργέ, ούτε θα το κάνουμε! Ακόμα και όταν το ΚΥΣΔΕ διέρρεε τις (ανυπόγραφες από την υπουργό!) λίστες των αποσπάσεων σε «αιρετούς», των οποίων τα τηλέφωνα έβγαιναν στα e-fora για να «πουλάνε» «early information» σε εν δυνάμει «πελάτες» τους, ακόμα και τότε, δεν καταδεχτήκαμε να τηλεφωνήσουμε σε κανέναν, παρά περιμέναμε υπομονετικά την επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο σας (η οποία παραδόξως πάντα καθυστερεί τουλάχιστο ένα 24ωρο (…αρκετός χρόνος για να «κάνουν παιχνίδι» «αιρετοί» και λοιποί επιτήδειοι…).

· Μέχρι την τελευταία στιγμή (31/8/2010), δεν γνωρίζαμε ποια θα είναι η τοποθέτηση της συζύγου μου και όλος ο οικογενειακός προγραμματισμός μας ήταν στον αέρα. Γιατί κα υπουργέ δεν γίνονται τα πράγματα νωρίτερα, πιο έγκαιρα; Γιατί όλα την τελευταία στιγμή, ασθμαίνοντας; Γιατί δεν παγιώνετε τα κενά και τις αιτήσεις μεταθέσεων / αποσπάσεων μέχρι τον Μάιο (πλην εκτάκτων, όπως εγκυμοσύνες και ασθένειες), ώστε οι τοποθετήσεις να γίνονται μέχρι τέλη Ιουλίου το αργότερο και όλοι να γνωρίζουν που θα τοποθετηθούν πριν από τις διακοπές του Αυγούστου;

· Βλέπουμε τοποθετήσεις Μακεδόνων εκπαιδευτικών στην Κρήτη ή στα νησιά, Πελοποννήσιων στην Ήπειρο, νησιωτών στον Έβρο, Θρακιωτών στα Δωδεκάνησα… Δεν έχω λόγο να υποθέσω ότι κάποια περιοχή της Ελλάδας παράγει αναλογικά περισσότερους εκπαιδευτικούς μιας ειδικότητας (π.χ. Πληροφορικούς) από ότι μαθητές.. Προς τι τότε τόσος ανορθολογισμός στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών; Γιατί το υπουργείο σας δεν χρησιμοποιεί αλγόριθμους εύρεσης βέλτιστων τοποθετήσεων με βάση την εντοπιότητα και αντ’ αυτού περιμένει από το ΚΥΣΔΕ (κεντρικά) και τα ΠΥΣΔΕ (κατανεμημένα) να χειριστούν δεκάδες χιλιάδες αιτήσεων μέσα σε λίγες ημέρες; Προβλήματα αυτού του βαθμού πολυπλοκότητας λύνονται μόνο υπολογιστικά και όχι με ανθρώπινους μηχανισμούς! Εκτός αν πρέπει να λύνονται έτσι για άλλους λόγους (=εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων και αδιαφάνειας)…

· Λόγω οικονομικής κρίσης και «μνημονίου», οι ετήσιες αποδοχές της συζύγου μου μειώθηκαν κατά ~10% και η αγοραστική μας δύναμη (λόγω αυξήσεων) μειώθηκε κατά ~15%-20%. Υπομένουμε όμως, ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες.. Δεχόμαστε τις θυσίες με την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλό, (αν και δεν μπορούμε να μην αμφιβάλλουμε και να μην αναρωτιόμαστε, όταν ακούμε τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις κερδοφορίας των τραπεζών...).

· Τώρα μας αναγκάζετε κα υπουργέ να χωρίσει η οικογένειά μας.. Η σύζυγός μου πήγε ήδη στη Χίο για να αναλάβει υπηρεσία.. Σε λίγο θα πάνε και τα παιδιά μαζί της. Θα νοικιάσει σπίτι και ο μισθός της θα συρρικνωθεί στο 30% ή και λιγότερο.. Με 300-400 ευρώ το μήνα, θα προσπαθήσει να τα βγάλει πέρα.. Γιατί από την εταιρία μου δεν έχουμε ακόμη έσοδα, ενώ σε μηνιαία βάση επενδύω σ’ αυτήν 2500-3000 ευρώ..

Όμως ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ, κα υπουργέ…

… ακόμα κι αν στέλνετε μάνα με δυο παιδιά 2,5 και 4 ετών στη Χίο, μακριά από τον (πρακτικά άνεργο) πατέρα τους…

… ακόμα κι αν καθυστερείτε τις αξιολογήσεις προτάσεων Ε&ΤΑ επί ένα χρόνο…

… ακόμα και όταν εμείς στηρίζουμε με συνέπεια την Έρευνα, την Επιχειρηματικότητα, την Καινοτομία και την Τεχνολογική Ανάπτυξη, κόντρα στους αργούς ρυθμούς της Πολιτείας και την κερδοσκοπία των τραπεζιτών…

… ακόμα και όταν βλέπουμε να ικανοποιούνται αιτήματα «ημετέρων», ενώ εμείς δεν καταδεχόμαστε να ζητήσουμε «ιδιαίτερη μεταχείριση», ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΡΧΗΣ

ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ κα υπουργέ …

… γιατί μας στηρίζουν ΟΙ ΑΡΧΕΣ μας, τα ΟΝΕΙΡΑ μας και τα ΠΙΣΤΕΥΩ μας.

Μόνον αυτά. Είναι όμως δυνατά.

Γιατί ο Ορθολογισμός και η Κοινωνική Ευαισθησία του Κράτους δυστυχώς εκλείπει… Και αντ’ αυτών εξακολουθούν να επικρατούν η Ευνοιοκρατία και η Αναποτελεσματικότητα…

Ως πότε όμως;;…

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ!…

Με εκτίμηση,


Δρ. Φώτης Κ. Λιοτόπουλος

liotop@sboing.net

http://liotopoulos.info

9 σχόλια:

Τη 3/9/10 02:55 , Ο χρήστης Blogger Δρ. Φώτης Κ. Λιοτόπουλος είπε...

"ΑΡΝΙΕΜΑΙ"

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλλης

Αρνιέμαι, αρνιέμαι, αρνιέμαι
οι άλλοι να βαστάνε τα σκοινιά
αρνιέμαι να με κάνουν ότι θένε
αρνιέμαι να πνιγώ στην καταχνιά

Αρνιέμαι, αρνιέμαι, αρνιέμαι
να είσαι συ και να μην είμαι γω
που τη δική μου μοίρα διαφεντεύεις
με τη δική μου γη και το νερό

Αρνιέμαι, αρνιέμαι, αρνιέμαι
να βλέπω πια το δρόμο μου κλειστό
αρνιέμαι να ‘χω σκέψη που σωπαίνει
να περιμένει μάταια τον καιρό

............

 
Τη 3/9/10 13:04 , Ο χρήστης Blogger heinz είπε...

Φώτη, ό,τι και να λες δεν νομίζω ότι η εν λόγω Υπουργός ακούει γενικώς.

Μη το παίρνεις προσωπικά δηλαδή, απλώς έτσι έχουν τα πράγματα κι όχι μόνο στο συγκεκριμένο Υπουργείο.
Δώσε τον αγώνα με τη γυναίκα σου και τα παιδιά συ, κι η πορεία των τελευταίων (αν δηλ. γίνουν ισορροπημένοι άνθρωποι) είναι το μόνο κριτήριο που αξιολογεί τον αγώνα σας.

Εκπλήσσομαι που ακόμα κάποιοι μεταξύ μας πιστεύουν στο ρόλο του συστήματος διακυβέρνησης ή τουλάχιστον το εγκαλούν να ενσαρκώσει το ρόλο του. Ρομαντικό θα σε έλεγα μάλλον, και δεν το εννοώ αρνητικά.

Αλλά, μόνο τα παιδιά σου ξέρουν τελικά...

 
Τη 8/9/10 20:25 , Ο χρήστης Blogger Γίωργος Μαυροειδής είπε...

Φίλε και συμμαθητή δυστυχώς δεν πρέπει να περιμένεις την ύπαρξη αρχών σε ανθρώπους που έφεραν την πατρίδα μας σε αυτή την κατάσταση. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να τον δώσουμε για τις αρχές και αξίες με τις οποίες μεγαλώσαμε και γιατί το οφείλουμε στην επόμενη γενιά ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. Με έκανες περήφανο.

 
Τη 15/9/10 13:47 , Ο χρήστης Blogger Δρ. Φώτης Κ. Λιοτόπουλος είπε...

Η υπουργός κα. Άννα Διαμαντοπούλου ανταποκρίθηκε στη παραπάνω επιστολή μου (την οποία έστειλα και ταχυδρομικά στο υπουργείο) και σήμερα (15/9/2010) επικοινώνησε μαζί μου εκπρόσωπός της, με την οποία είχα τηλεφωνική συνομιλία για ~20 λεπτά.

Συζητήσαμε διάφορα ζητήματα της εκπαίδευσης και την ανάγκη παρεμβάσεων εξορθολογισμού σε πολλά θέματα. Συμφώνησα ότι φέτος είναι μεταβατική περίοδος (λόγω ασφαλιστικού, συνταξιοδοτήσεων, κλπ.) και ευελπιστώ ότι από του χρόνου θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις προς τη βλετίωση του συστήματος των τοποθετήσεων εκπαιδευτικών.

Δεν πήρα κάποια διαβεβαίωση ότι η σύζυγός μου τελικά θα αποσπαστεί και δεν τη ζήτησα. Η απάντηση ήταν ότι, αν καλύπτονται οι ανάγκες της υπηρεσίας στη Χίο και αν υπάρχουν ανάγκες στην Κ. Μακεδονία (ή αλλού), τότε είναι εφικτό και μπορεί να γίνει η απόσπαση. Το θεωρώ δίκαιο και σωστό και αυτή ήταν και η δική μου γνώμη, εξ' αρχής.

Δεν ζητάμε χάρη, δεν ζητάμε να πατήσουμε πάνω σε άλλους για να βολευτούμε εμείς. Ζητάμε το δίκαιο, το κοινωνικά σωστό και ορθολογιστικό.

Μακάρι να γίνουν καλύτερα τα πράγματα για όλους και για τις μελλοντικές γενιές. Εκεί στοχεύουμε.

Κόντρα στα (απογοητευμένα) σχόλια που δέχτηκε αυτό το άρθρο, φαίνεται πως τελικά ίσως υπάρχουν αυτιά που ακούνε... Και ίσως υπάρχουν και καλές προθέσεις που αγωνίζονται (και αγωνιούν) "για ν' ανεβούμε λίγο ψηλότερα"..

Εξήγησα στην εκπρόσωπο της υπουργού ότι πολιτικά δεν είμαι ΠΑΣΟΚ, αλλά επαινώ τα σωστά τους, εξασκώ κριτική στα λάθη τους και είμαι διατεθημένος να βοηθήσω οποιονδήποτε θέλει ειλικρινά να "ανεβάσει αυτόν τον λαό λίγο ψηλότερα"...

Κα Υπουργέ:
Στόχος για του χρόνου να έχουμε τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και τις βάσεις των Πανελληνίων Εξετάσεων μέχρι το τέλος Ιουλίου. Είμαστε στη διάθεσή σας, προσωπικά αμισθί, να σας στηρίξουμε από πλευράς Πληροφορικής (και με τη συνεισφορά της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ)).
Είναι εφικτό.
Η (πολιτική) απόφαση είναι στο χέρι σας.

--
Φώτης Κ. Λιοτόπουλος

 
Τη 25/10/10 17:17 , Ο χρήστης Blogger Δρ. Φώτης Κ. Λιοτόπουλος είπε...


> From: Δ/νση Προσ. Β'θμιας Εκπ/σης
> Sent: Monday, October 25, 2010 10:50 AM
> To: liotop@sboing.net
> Subject: Απάντηση σχετικά με τη μη ικανοποίηση του αιτήματος απόσπασης της κ. Καρυπίδου Παρασκευής


Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Διεύθυνση Προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Τμήμα Γ
Ανδρέα Παπανδρέου 37
15 180 Μαρούσι


ΘΕΜΑ: «Απάντηση σε έγγραφο»


Σχετικά με τα δύο αιτήματα που αποστείλατε στο γραφείο της κας Υπουργού με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας γνωρίζουμε ότι οι σχετικές διατάξεις για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών του άρθρου 16 Γ΄, παρ. 5, κεφ. Ε΄ του Ν.1566/85 ορίζουν τα εξής : «Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για την αντιμετώπιση σοβαρότατων αναγκών, όπως βαριές και δυσίατες ασθένειες, συνυπηρέτηση συζύγων και εξαιρετικά σοβαροί οικογενειακοί λόγοι, είναι δυνατή η απόσπαση εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε άλλο νομό ή νομαρχιακό διαμέρισμα».

Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών που επιθυμούν απόσπαση για κάποιους από τους ανωτέρω λόγους διαβιβάζονται στο ΚΥΣΔΕ σύμφωνα με την περ. 7 του άρθρου 18 του Π.Δ. 1/2003 (Φ.Ε.Κ.1/τ.Α) το οποίο γνωμοδοτεί σχετικά .

Στις αποσπάσεις που πραγματοποιήθηκαν για το σχολικό έτος 2010-2011 το ΚΥΣΔΕ έλαβε υπόψη τους κοινωνικούς και οικογενειακούς λόγους σε συνδυασμό με τα κενά/πλεονάσματα της περιοχής οργανικής και της περιοχής απόσπασης. Ως εκ τούτου δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα εκπαιδευτικών των οποίων η περιοχή οργανικής δήλωνε κενά, εκτός αυτών που εμπίπτουν στις ειδικές κατηγορίες (ασθένειες, πολυτεκνία - άρθρο 13 Π.Δ.50/1996), είναι σύζυγοι ενστόλων, δικαστικών, ή είναι ομέλη Ο.Τ.Α.(ειδικές διατάξεις).

Στην περίπτωση της συζύγου σας, όπως ήδη σας απαντήσαμε, με το αριθμ.πρωτ.126101/Δ2/8-10-2010 έγγραφό μας, η περιοχή της Χίου στην ειδικότητά της κατέγραψε 3 κενά.

Οι αποφάσεις απόσπασης όλων των εκπαιδευτικών Δ.Ε. είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ
ΕΥΔΟΚΙΑ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗ

 
Τη 25/10/10 17:22 , Ο χρήστης Blogger Δρ. Φώτης Κ. Λιοτόπουλος είπε...


From: Dr. Fotis K. Liotopoulos [mailto:liotop@sboing.net]
Sent: Monday, October 25, 2010 11:17 AM
To: 'Δ/νση Προσ. Β'θμιας Εκπ/σης'
Subject: RE: Απάντηση σχετικά με τη μη ικανοποίηση του αιτήματος απόσπασης της κ. Καρυπίδου Παρασκευής


Σας ευχαριστώ για την τυπική (και όχι επί της ουσίας) απάντησή σας, η οποία σαφώς δηλώνει ότι, κατά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου σας, ο κοινωνικός χαρακτήρας των αποσπάσεων:
α) επαφίεται στη διάθεση του ΚΥΣΔΕ και όχι της υπουργού,
β) έχει απωλεσθεί υπέρ του οφέλους του Δημοσίου (βλ. προτεραιότητα στην κάλυψη κενών vs. οικογενειακές/οικονομικές ανάγκες των εκπαιδευτικών, με άλλα λόγια, αντί να επιλέξετε να επιβαρύνετε το δημόσιο, επιβαρύνετε εμάς!..)

Δεδομένου ότι με τις αποφάσεις σας αυτές, μετακυλίετε το οικονομικό βάρος από την υπηρεσία σας στον οικογενειακό μας προϋπολογισμό και σε μηνιαία βάση υφιστάμεθα επιπλέον οικονομική επιβάρυνση ύψους ~800 ευρώ, λόγω της παραμονής της συζύγου μου στην Χίο, σας ενημερώνω ότι, εάν συνεχιστεί η παραμονή της στην παρούσα θέση πέραν του Νοεμβρίου, θα προσφύγω προσωπικά κατά του Δημοσίου για αποζημίωση (κατά το παραπάνω ποσό), λόγω οικονομικής ζημίας που υφίσταται η οικογένειά μου από αμέλεια της υπηρεσίας σας (που ενώ μπορεί να κάνει ορθολογιστικότερη γεωγραφική κατανομή των εκπαιδευτικών, δεν το κάνει) και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας.

Τέλος, εξακολουθώ να περιμένω την απάντηση και τις ενέργειες της υπηρεσίας σας σχετικά με τις καταγγελίες αποσπάσεων και τοποθετήσεων εκπαιδευτικών που σας υπέβαλα με email την 8/10/2010 καθώς και μια απάντηση στο ερώτημα πώς δικαιολογείται η ΔιΔε Χίου να δηλώνει 3 κενά (ΠΕ19/20) ενώ μέχρι 2-3 μήνες νωρίτερα, αναφέρονταν τουλάχιστο 13 άτομα "στη διάθεση της ΔιΔε".

Εν αναμονή απαντήσεων και ενεργειών από σας και το υπουργείο, γενικότερα,

--
Φώτης Κ. Λιοτόπουλος

 
Τη 9/1/11 01:15 , Ο χρήστης Blogger Δρ. Φώτης Κ. Λιοτόπουλος είπε...

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ/ΚΟΥ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ, ΤΜΗΜΑ Γ΄
Μαρούσι, 30/12/2010
Αρ.Πρωτ.: 165828/Δ2

ΠΡΟΣ: ΚΥΣΔΕ
ΚΟΙΝ: κ. Λιοτόπουλο Φώτη

ΘΕΜΑ: «Απάντηση σε ερώτημα συζύγου εκπαιδευτικού για τη μη ικανοποίηση αιτήματος απόσπασης».

Προκειμένου να απαντήσουμε στον ενδιαφερόμενο και στο Γραφείο της Υπουργού Παιδείας, παρακαλούμε, όπως μας γνωρίσετε τους λόγους για τους οποίους δεν ικανοποιήθηκε η αίτηση απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ της Καρυπίδου Παρασκευής και στις τρεις φάσεις αποσπάσεων. Για το λόγο αυτό, σας διαβιβάζουμε όλο το ιστορικό των ερωτημάτων που έχει θέσει στην Υπηρεσία μας και στο Γραφείο της Υπουργού Παιδείας ο Λιοτόπουλος Φώτης, σύζυγος της Καρυπίδου Παρασκευής, κάνοντας συγκεκριμένες καταγγελίες κατά του ΚΥΣΔΕ. Η Υπηρεσία μας έχει απαντήσει ήδη δύο φορές στον Λιοτόπουλο Φώτη με τα έγγραφα με Α.Π. 126101/Δ2/8-10-2010 και Α.Π. 113490/Δ2/21-10-2010.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ
===================================

 
Τη 9/1/11 01:33 , Ο χρήστης Blogger Δρ. Φώτης Κ. Λιοτόπουλος είπε...

ΠΡΟΣ: Γραφείο υπουργού κας Άννας Διαμαντοπούλου
ΚΟΙΝ.: Δ/νση Προσωπικού Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, Τμήμα Γ'

ΣΧΕΤ.: "ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΚΥΣΔΕ ΓΙΑ ΛΙΟΤΟΠΟΥΛΟ_30-12-2010.doc"

Εκτίμησή μου είναι ότι η κοινοποιηθείσα προς εμένα εσωτερική σας αλληλογραφία φανερώνει αδυναμία της αρμόδιας υπηρεσίας να απαντήσει στα ερωτήματά μου και "πέταγμα της μπάλας" (επισήμως) στο ΚΥΣΔΕ.
Σε κάθε περίπτωση, η παρούσα κοινοποίηση δεν αποτελεί απάντηση και η αρμόδια υπηρεσία υποχρεούται να απαντήσει στις επιστολές μου εντός των προβλεπόμενων νόμιμων προθεσμιών.

Επιπλέον, σας ενημερώνω ότι:

Με προσωπική απόφαση της συζύγου μου, αυτή παραμένει ακόμη στη Χίο (..για 4 μόρια!), παρά την έντονη προσωπική μου σύσταση για άδεια άνευ αποδοχών μέχρι ή το τέλος της χρονιάς ή απόσπασης / μετάθεσής της.

Το κόστος στον οικογενειακό προϋπολογισμό της παραμονής της στη Χίο μέχρι το τέλος του σχολικού έτους θα είναι ~5000 ευρώ, χωρίς να προσμετρώ σ' αυτό την ψυχική επιβάρυνση σε όλους μας και το κόστος στον επαγγελματικό μου χρόνο που συνεπάγεται η επιμέλεια των παιδιών μας (την οποία έχω επιφορτιστεί αποκλειστικά).

Μέσα στον Ιανουάριο, σε συνεννόηση με τον δικηγόρο μου, θα καταθέσουμε αγωγή κατά του Δημοσίου για αποζημίωση με αναδρομική ισχύ και για άμεση μετάθεση της συζύγου μου.

Επίσης, εντός του Ιανουαρίου, καταθέτω καταγγελία στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με ολόκληρο τον φάκελο των καταγγελθέντων και λοιπών στοιχείων που σας έχω γνωστοποιήσει και έχω στη διάθεσή μου για τη διευρεύνηση και απόδοση διοικητικών ευθυνών για όποιες παράτυπες ή παράνομες ενέργειες έχουν γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και το ΚΥΣΔΕ σε ό,τι με αφορά, σαν σύζυγο υπαλλήλου σας και σαν πολίτη.
Ο ίδιος φάκελος θα κοινοποιηθεί στον Τύπο και σε επιλεγμένα ΜΜΕ για περαιτέρω δημοσιογραφική διερεύνηση. Επίσης, όλη η σχετική αλληλογραφία θα αναρτάται στο προσωπικό μου blog για λόγους διαφάνειας.

Σας υπενθυμίζω ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της εμμονής του υπουργείου σας σε παράνομες πράξεις, της δήλωσης άγνοιάς τους και του κατάδηλου εμπαιγμού μας.
Τώρα θα υποστείτε τις συνέπειες του νόμου γιατί η υπομονή μας ("βάσει αρχών", όπως είχα δηλώσει στο σχετικό άρθρο μου(*)) έχει πλέον εξαντληθεί.

Καλή Χρόνια, (αν και προβλέπω ότι θα είναι δύσκολη για όλους..)

--
Φώτης Κ. Λιοτόπουλος

(*) http://liotopoulos.blogspot.com/2010/09/blog-post.html
http://liotopoulos.blogspot.com/2010/10/blog-post_11.html

 
Τη 14/4/11 02:09 , Ο χρήστης Blogger Δρ. Φώτης Κ. Λιοτόπουλος είπε...

ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ μετά το ερώτημά μου "Γιατί η κ. Καρυπίδου παραμένει στη Χίο", (επιστολή 13/11/2010) το υπουργείο ΠΔΒΜΘ δεν μου έχει απαντήσει ακόμη!...

Αναζητείται η νομιμότητα ή η νομιμοποίηση!..

=======================================


From: Dr. Fotis K. Liotopoulos [mailto:liotop@eap.gr]
Sent: Saturday, November 13, 2010 2:42 AM
To: 'Δ/νση Προσ. Β'θμιας Εκπ/σης'
Cc: 'ebounta@ypepth.gr'; 'karipidou@sch.gr'
Subject: RE: Απάντηση σχετικά με τη μη ικανοποίηση του αιτήματος απόσπασης της κ. Καρυπίδου Παρασκευής


ΠΡΟΣ: Δ/νση Προσωπικού Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης ΥΠΔΒΜΘ,
ΚΟΙΝ.: κα. Άννα Διαμαντοπούλου, υπουργό ΥΠΔΒΜΘ


Κυρία Καρδαμίτση,

Επιπλέον των παρακάτω, θα ήθελα να σας θέσω και το εξής ερώτημα:

Στις 4/10/2010 ανακοινώσατε την πρόσληψη 59 αναπληρωτών ΠΕ19/ΠΕ20 με <30 μόρια ο καθένας, σε περιοχές ενδιαφέροντος της συζύγου μου, Παρασκευής Καρυπίδου, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα, παρά τις παλαιότερες διαβεβαιώσεις του υπουργείου (διά στόματος της ίδιας της κας υπουργού, βλ. εγκύκλιό σας Φ.12/652/63838/Γ1/3-6-2010), ότι θα προτιμούνταν με προτεραιότητα αποσπάσεις υφιστάμενων εκπαιδευτικών που το έχουν δηλώσει.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
Α΄ Θεσσαλονίκης 22
Β΄ Θεσσαλονίκης 10
Γ΄ Θεσσαλονίκης 12
Ε΄ Θεσσαλονίκης 2
Ημαθία 1
Κιλκίς 1
Κοζάνη 3
Πιερία 6
Σέρρες 2
Γενικό άθροισμα 59

Θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε γιατί δεν προσλήφθηκαν 1 λιγότερος αναπληρωτής στις παραπάνω Δ/νσεις Δ/βάθμιας και 1 επιπλέον στη Χίο, ώστε, με τον τρόπο αυτό να ικανοποιούνταν και η απόσπαση της συζύγου μου, και μάλιστα χωρίς πρόβλημα (οικονομικό ή άλλο) για την υπηρεσία σας.

Γιατί κα. Καρδαμίτση τόση επιμονή να μη φύγει από τη Χίο η σύζυγός μου; Ή μήπως δεν σκεφτήκατε (εσείς και το ΚΥΣΔΕ) την παραπάνω εναλλακτική;

--
Δρ. Φώτης Κ. Λιοτόπουλος,
Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής, MSc, PhD,
ΣΕΠ, ΕΑΠ/ΠΛΣ51/Θ1

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα